Frederique Vlamings Fotografie
Werkwijze
Contact
Frederique's studio, gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid, is makkelijk bereikbaar en ook parkeren is hier geen probleem. Naast Nederlands spreekt Frederique vloeiend Engels en een beetje Frans en Duits. Tijdens het eerst contact via mail of telefoon wordt een datum vastgelegd voor de fotoshoot en bespreken we al je persoonlijke wensen. Frederique heeft een bepaalde herkenbare stijl maar zij werkt in tegenstelling tot sommige andere fotografen niet volgens 'eenzelfde trucje'. Elke fotosessie is op maat en elke fotoserie is uniek. Daarbij is het mogelijk om vooraf bij haar thuis specifieke wensen te bespreken en aan de hand van voorbeelden te bepalen hoe je de foto's uiteindelijk zou willen laten afdrukken of inlijsten.

Werken met kinderen
Frederique doet haar best om een zo relaxed mogelijke sfeer te creeeren waarbij kinderen zich happy en ongedwongen voelen. Haar studio is aan huis en zij neemt alle tijd. Het contact dat zij in korte tijd probeert op te bouwen met het kind stelt haar in staat om hem of haar niet meer zo bewust van de camera te maken, iets wat zij essentieel vindt voor een goede foto. Ouders zijn doorgaans niet aanwezig bij de sessie maar wachten ofwel beneden aan de tafel met thee en koekjes of doen een boodschapje in de gezellige Beethovenstraat om de hoek. Frederique heeft tevens een speelkamer beschikbaar waar de wat kleinere kinderen met hun ouders kunnen spelen terwijl zij wachten op hun broertje of zusje.

Annulering
Aan de vooravond van de shoot heeft Frederique meestal nogmaals contact met haar klanten om te kijken of alles in orde is voor de volgende dag. Als het om een buitenshoot gaat en het weer werkt niet mee of een van de kindjes is ziek kan er altijd kosteloos worden geannuleerd en een nieuwe datum worden besproken.

Nabewerking
Na de fotosessie zal Frederique de foto's selecteren voor het maken van het eindproduct. Zij is hierin erg kritisch. Na het selecteren van de negatieven wordt begonnen met het digitaal bewerken van de beelden. Per foto bekijkt ze welke kleurtint, contrast en uitsnede het beste bij de foto past. Elke foto is uniek. Een serie foto's wordt vervolgens aan je gepresenteerd op een persoonlijke pagina die je kunt delen met vrienden en familie. Ook krijg je alle beelden uit deze serie in hoge resolutie op CD zonder extra kosten. Dit stelt je in staat stelt om zelf je foto's af te laten drukken, waar je wilt en hoe je dat wilt. Uiteraard kan Frederique hierin adviseren en/of deze taak uit handen nemen. Zij werkt samen met de allerbeste fotolabs en leveranciers van perspex.

Portfolio
Frederique wisselt regelmatig haar portfolio en de meeste ouders zijn erg trots als zij zien dat de foto's van hun kind hiervoor zijn geselecteerd. Mocht je toch liever niet willen dat jouw kindje door Frederique gebruikt wordt voor haar portfolio of andere marketingdoeleinde laat het haar dan graag vooraf weten. Uit respect voor de privacy van kindjes vermeld Frederique nooit volledige namen bij haar foto's.